Jak zlikvidovat plísně na stěněU nás doma se začala dělat plíseň, z čehož jsem samozřejmě neměla moc velkou radost. Ale jelikož jsem typ člověka, který chce vždy znát příčinu problému, tak jsem na internetu hledala, jak vlastně mohla vzniknout, protože si potrpím na pořádek a úklidu věnuji opravdu hodně volného času, takže z nečistot to určitě být nemohlo. A nakonec jsem došla k závěru, že s největší pravděpodobností šlo o zkondenzování vodní párty, která se usadila na chladném povrchu.

Když totiž v jedné místnosti máte viditelně nižší teplotu, a ještě dochází k tomu, že se do ní dostává teplý vzduch z jiných místností, tak se vodní pára na chladném povrchu zdi zkondenzuje ve vodu, která se na zdi usadí. A kde je vlhkost, tam se právě vytváří plíseň. Proto je dobré vytápět ve všech místnostech a snažit se ve všech mít stejnou teplotu.

Maximální…

Odstranění plísní – co pomůže?Maximální teplotní rozdíl by měl být 4 stupně celsia, ale určitě ne více. Nemusíte se bát, že byste potom moc protopili. Je totiž úspornější ve všech místnostech udržovat 18 až 22 stupňů, než ji držet při nižší teplotě, a potom ji nárazově několikrát vytápět. Ale teď bylo potřeba, aby plíseň zmizela. Takže jsem kontaktovala úklidovou firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o. Odstraňování plísní.

Protože na ni na internetu byla samá dobrá recenze, a musím říct, že jsou oprávněné. Plíseň odstranili do poslední nečistoty a vše poté ošetřili protiplísňovým nátěrem LSG, díky kterému se už plíseň nevrátila. Zaměstnanci byli navíc moc milí, nemám firmě absolutně co vytknout, takže jejich službu likvidaci plísní Praha mohu jen doporučit.