Nikdy jsem nevěřila tomu, jak moc málo stačí k tomu, aby se vám v domě udělala plíseň. Vždycky jsem si myslela, že pokud budu udržovat pořádek a čistotu, tak se plíseň na zdi přece nemůže vytvořit. Ale to jsem se šeredně spletla. Až poté zjistila, že hlavním předpokladem pro vznik plísně je zvýšená vlhkost. Například pokud si hodně potrpíte na květiny a máte jich plný dům, nebo často sušíte prádlo ve vašem domě, tak je potřeba si pořídit kvalitní odvlhčovač vzduchu. Jinak si zaděláváte na problémy s plísní.

Jistě…

Jistě, pokud sušíte prádlo převážně venku a doma je výjimečně, nebo na sušení prádla máte vyhrazenou jednu místnost, kde opravdu neustále větráte a vytápíte ji, není to žádná katastrofa. Pokud ale máte tendenci prát každý druhý den a vše sušíte třeba v obýváku a málo větráte, je určitě potřeba, abyste si odvlhčovač pořídili. Budete mít tak neustálou kontrolu nad vlhkostí ve vašem domě a nebudete si potom zpětně vyčítat, že jste třeba málo větrali, až plíseň na zdi objevíte. Jako já. Snažila jsem se ji odstranit, ale moc úspěchu jsem nesklidila. Takže jsem si řekla, že to přenechám úklidové firmě.

Hledala jsem na internetu někoho spolehlivého s dobrými referencemi a nejvíce mě oslovila úklidová firma A SERVIS LIPKA, s.r.o., Nátěr proti plísni. A vybrat si zrovna ji byla správná volba. Její zaměstnanci se o plíseň bez problému postarali a jejich protiplísňový nátěr LSG bude moje zdi od plísně chránit několik let, takže mám od plísně na hezky dlouhou dobu pokoj. Proto pokud si nevíte rady s plísní, doporučuji likvidaci plísní Praha od této firmy.