Již řadu let máme útulek pro opuštěná zvířata. Jsou pro nás radostí i však smutkem zároveň. Některá z těch, jež jsme našli, byla ve skutku zbídačeném stavu. Opravdu nechápeme, jak se někdo může s takovou krutostí zachovat k těm nejzranitelnějším tvorům, jako jsou zvířata. Láme nám to srdce. Některým z mých kolegů se stalo, že začali trpět jakýmsi žalem, protože věděli, že utrpení zvířat ze dne na den neskončí a cítili se bezmocní. A tak časem odešli, aby si našli jiné zaměstnání. Chápu to. Naprosto to chápu. Jednu dobu hrozilo, že to i mě ohrozí, avšak když jsem viděla ty němé tváře, nemohla jsem je opustit. – Odstranění graffiti

Uvědomila jsem si, že se pro mě staly neodmyslitelnou částí mého života. Beru je jako svoje děti. Jsou pro mě skutečně celým životem a důvod, proč se každé ráno přinutím vstát z postele. Pravda, někdy je to velmi těžké a stojí mě to spoustu sebe přesvědčování. Někdy spím pouze několik hodin a je to velmi náročné. Ale, jak už jsem řekla, svou práci zbožňuji. Neskutečně mě naplňuje a neměnila bych. Nemáme tu pouze psy, jak některé útulky, ale i kočky, jedno prase, nějaké slepice, ovci, a dokonce i jednoho býčka. Když k nám zvířátka přišla, většina z nich byla hodně pohublá. Některá měla i podlitiny a rány…

Ano…

Ano, někdo je evidentně fyzicky týral. Nechápu, jak někdo může ubližovat zvířatům a mít přitom čisté svědomí, doufám, že pro tyto lidi je speciální místo v pekle. Každopádně alespoň díky naší péči se našim miláčkům dobře vede. Některá zvířátka se neskutečně rychle spravila. Občas přidáváme na naše stránky fotky takzvaných proměn. Na první fotce je zvíře vyfoceno v první den, kdy jsme se ho ujali. Většinou jsou neskutečně pohublá a vypadají zbědovaně se smutným výrazem.

Na druhé fotce je pak zvíře o pár týdnů později. Občas nestačíme žasnout, jak moc se některá zvířátka proměnila a jak moc nu nás prospívají k lepšímu. Zjevně však stále existují lidé, kterým ležíme v žaludku. Nevím, zda nemají rádi zvířata nebo pomáhání zvířatům, či zda snad staví člověka nad zvíře. I kdyby, dobrá, já jím jejich názor neberu, ať si takový pohled na svět klidně mají. Ale ať proboha kvůli tomu nikomu neubližují či nečiní škodu. Bohužel, nedávno se nám něco takového stalo.

Náš…

Náš útulek je poměrně skromně zařízený. Zvenčí máme jen ceduli a jinak je vymalován na okrovou. Protože je pro nás ta barvička taková pozitivní. Jenže někdo se nejspíš jednu noc nudil a asi nám těžce záviděl či co. Zkrátka přes noc náš útulek zvelebil graffiti. Ne že bych odsuzovala graffiti, někdo ho dovede opravdu krásně nasprejovat, že se může rovnat uměleckému dílu. Ovšem to, co bylo na útulku se dílu nerovnalo ani náhodou.

Zvažovali jsme, co s tím uděláme, a nakonec mě napadlo, že by to mohl někdo profesionální odstranit. Lepší, než když to zamalujeme sami. Mému pozornému oku neunikla firma A SERVIS LIPKA, s.r.o. Odstranění graffiti, která mimo jiné nabízela i odstraňování graffiti. Ihned jsem je objednala. Přijeli a graffiti odstranili během pár hodin. Cena také nebyla nijak extra vysoká. Tuto firmu proto mohu doporučit.