Hloubkové strojové čištění koberců provádíme nejúčinnější metodou Koberce čištění Praha, která v současné době existuje, protože se neustále snažíme jít s dobou a hledat stále účinnější metody čištění, abychom tak při práci mohli dosahovat těch nejlepších výsledků, které klient samozřejmě oprávněně očekává u jakékoli služby a u kohokoli, když si za službu platí. Jenže ne každá firma jim takové výsledky může zajistit. My koberce čistíme kotoučovým strojem s mechanickým rotačním čištěním kartáčem s kvalitním přítlakem a následným tlakovým sáním koberce. A SERVIS LIPKA, s.r.o.

Je to metoda, která se výrazně liší, od doposud nejpoužívanější extrakční metody čištění, která však nemůže kvůli svému postupu zajistit skutečně hloubkové čištění koberců. Jedná se o pouhé namočení koberce vodou s čistící chemií a následné odsátí. Vše ke všemu probíhá v jedné fázi – z přední části stříkáte z hubice extraktoru roztok a ze zadní části je rovnou vysáváte. Jde tedy o pouze povrchové, který koberec nevyčistí do hloubky a ani jej nijak nedezinfikuje.

Dalším…

Dalším jeho negativem je, že u této metody čištění extraktorem se pravidelně vyskytuje problém, že u více znečištěných koberců po čištění extraktorem a po vyschnutí koberce se objevují mapy a skvrny, který majitel na koberci samozřejmě nechce. Koberec není jednotný a to není určitě výsledek, jaký si zákazník přál. Bohužel se klienti napoprvé nechají zmást a zlákat levnější cenou, ale potom toho litují.

Je logické, že je tato metoda levnější než strojová metoda. Protože strojová metoda skutečně funguje, protože je jednak fyzicky náročnější a námi je realizována pomocí nejpokročilejších úklidových technologií, takže tomu odpovídá cena. Žádná jiná metoda nedokáže koberec prakticky zrenovovat. Vyšlapané uličky, slehnutý vlas, nečistota v podsadě koberce, sjednocení plochy koberce s tím si extraktor bohužel neporadí. A jiné metody – například suché čištění koberců už vůbec ne.

Pomocí…

Pomocí strojového čištění můžete vyčistit opravdu prakticky cokoli. Našim posledním zákazníkům jsme z koberce odstraňovali skvrnu po rozlité višňovce, která se jim vylila na oslavě. Nejdříve se to snažili vyčistit sami, ale moc nepořídili. Moc nás to upřímně nepřekvapilo, protože takovou skvrnu zkrátka běžným čištěním bez opravdu velice silné chemie a pořádné fyzické síly nevyčistíte. A to ani v případě, že si na to v drogerii nakoupíte takzvaně stoprocentně spolehlivé čistící přípravky na koberce.

Proto se obrátili na nás. Koberec se nám bez problému podařilo vyčistit, ani to netrvalo příliš dlouho, protože skvrna nebyla stará, tudíž se nestihla ještě pořádně zažrat do struktury koberce a my jsme tak rádi, že jsme naší pomoci mohli pomoci dalším zákazníkům. V takových případech je velice důležité neotálet a zavolat co nejdříve, abyste měli co nejvyšší jistotu, že koberec půjde bez problému vyčistit.