Dlouhá leta jsem žila ve Španělsku, kde jsem studovala a posléze i pracovala. Tady v České republice jsem z nejbližší rodiny měla jen maminku, se kterou jsem udržovala kontakt jenom přes Skype. Před časem jsem se rozhodla, že pojedu k mámě na dovolenou a vynahradíme si vše, co jsme nestihly za ta léta. Jako první, když jsem dorazila, mě překvapilo, jaký nepořádek má máma v domě. Bylo vidět, že toho má nad hlavu. Zahrada vypadala lépe a bylo vidět, že je to pro ni priorita. Takže když jsem dojela, začala jsem v podstatě hned uklízet. Umyla jsem podlahy, vysála, utřela prach, pořádně vše vyprala a zredukovaly jsme věci, které k ničemu nesloužily.

Umývání ve výšce oken, skleněných zimních zahrad a pergol v Praze

Těch pár dní uběhlo jako voda a já musela zase nastoupit do práce. Přitom jsem věděla, že je u mámy toho potřeba ještě hodně udělat. Minimálně vyčistit ta ušmudlaná okna, na které alespoň rok nesáhla. Na to jsem si nakonec přizvala úklidovou společnost Umývaní skleněných pergol Praha, která je neskutečně flexibilní, rychlá a napěchovaná šikovnými pracovníky. Už za týden po vyplnění poptávkového formuláře byla práce v plném proudu. A máma nestačila zírat, jak jim to šlo od ruky.

Dozvěděli jsme se, že pro kvalitní provedení mytí oken je vždy důležité perfektně umýt celou plochu okna, včetně jeho rámů a parapetů. Technologie mytí oken, kterou tato firma používá, spočívá v pečlivém provedení čistým rozmývákem a následným důkladným setřením skleněné plochy pomocí stěrky s kvalitní gumou. Po proschnutí umyté plochy ji i pracovníci A SERVIS LIPKA vyleští na sucho čistou bavlněnou plenou. Jedná se o čistění pomocí technologie takzvaného suchého čištění, nikdy prý nepoužívají lešticí přípravky. Je to určitě fyzicky náročnější postup, okna pracovníci vyleští pouze na sucho, ale je tím zaručeno, že okna zůstanou déle čistá.

Společnost má prý již ověřeno, že za použití leštících přípravků za mokra, jsou po krátkém čase vidět na oknech šmouhy a tahy po leštění. Při vlastním mytí skleněných ploch proto nesmí zůstat na oknech ani žádné zbytky starého leštidla, jelikož by i staré leštidlo za nějaký čas mohlo vlivem povětrnostních podmínek vystoupit, a byly by viditelné nevzhledné stopy a mapy po leštění. A my jim věříme, jednak protože máma byla naprosto nadšená z odvedené práce. Ale také kvůli tomu, že nasbírali mnoho zkušeností v zahraničí, například v Rakousku, v Německu nebo na Slovensku. Díky nim byla změna neskutečná. A to nejen v domě, ale i v následném přístupu mé mámy.