V naší firmě nabízíme celou řadu úklidových služeb jako je čištění koberců a podlah, mytí výloh a oken – a to i ve výškách a odstraňování plísní a graffiti. A v tomto našem článku bychom se chtěli více zaměřit na naši službu odstraňování graffiti. Graffiti je bohužel formu vandalismu, u které je ze strany policie těžké něco dělat, pokud u toho daného darebáčka přímo nenachytají, což se stává málokdy. A zpětně dokázat, že to byl ten dotyčný, je poměrně složité.

Nové a čerstvé graffiti ihned nechte nebo odstraňte půjde to snáze, než potom později

A proto se odstraňováním graffiti v naší firmě zabýváme. K tomuto servisu samozřejmě patří i antigraffiti nátěry Brno, ochrana a účinná obrana proti sprejerům a tomuto vandalismu. Pořídit si tento nátěr je nejlepším řešením, protože jak jsme již řekli, dokázat někomu, že on vám posprejoval dům, je opravdu těžké. A rozhodně není řešením sprejerský nápis pouze přetřít fasádní barvou, protože by nápis prosvítal. A i kdybyste jej natřeli třeba třemi vrstvami a už by nebyl tolik vidět, jednou stejně začne prosvítat.

Jedná se pouze o oddálení řešení problému. Graffiti je potřeba odstranit a my jej odstraňujeme ze všech povrchů. Je třeba zdůraznit, že úspěšnost odstranění se pohybuje od 60 – 90 %. Po odstranění graffiti zůstávají na některých místech stíny, které se ani při opakovaných pokusech nedaří odstranit. Nabízí se další postupy jak se finálně zbavit zbytků sprejů. U fasád a strukturovaných omítek je třeba počítat s tím, že při odstranění graffiti z neošetřených povrchů můžeme odstranit i barvu fasády.

V podstatě se postupuje tak, že se graffiti zeslabí co nejvíce a přetře danou fasádní barvou, kterou si rovněž zajišťujeme sami, jen předtím musíme vědět, jaká by barva měla být, aby měla stejný odstín a na fasádě tak nebylo vidět, že dané místo bylo přetíráno. Ale samozřejmě jako u všech jiných věcí, i tady je mnohem lepší si opatřit prevenci než znečištěné zdi graffiti řešit zpětně. A nejlepší prevencí před vandalismem tohoto typu je nechat si nanést na povrch antigraffiti ochranu, která zajistí následné odstranění graffiti se 100% výsledkem.

Naší poslední zakázkou bylo odstraňování graffiti z jednoho rodinného domu. Rodina odjela na dovolenou, a když se vrátila, našla na domě. A samozřejmě z toho byli rozmrzelí. Manželé se ptali sousedů, zda někdo neví, kdo to udělal, ale nikdo pachatele neviděl. Takže jim nezbylo nic jiného, než to odstranit na vlastní náklady. A přemýšleli co s tím a usoudili, že bude nejlepší se obrátit na nějakou firmu. A jsme rádi, že si na tu práci vybrali právě nás A SERVIS LIPKA. Graffiti nebylo staré, takže nebylo problémem jej odstranit. Vše jsme poté natřeli antigraffitovým nátěrem. Jsme rádi, že byli s naší službou spokojení.