Nedávno nám volala nová klientka. Má věru netradiční povolání. Provozuje totiž úpravnu pro psi. A jak už to tak bývá, lidé jsou závistivci nepřejícní. A jednoho dne se slečně přihodila nepříjemnost. Její úpravnu psů totiž někdo posprejoval. Ano, čtete dobře. Chudák slečna. Avšak graffiti se chtěla zbavit, aby její provozovna byla opět bez poskvrnky. A tak kontaktovala naši společnost Odstraňování, čištění graffiti Praha.

Mladí lidé dnes chtějí žít svobodně, nechtějí byt svázání kazajkou zodpovědnosti

Graffiti je společenský problém který se neřeší a který spíše narůstá i když velká města investují nemalé částky na ochranu budov a zařízení a na odstranění graffiti z něj. Soukromí majitelé se musí spoléhat sami na sebe. Dobré řešení je pojistka, kamerové systémy a antigraffitové ochrany. Jak je vidět účinně se bránit je možné, ale stojí to spoustu peněz. Trend graffiti nevymizí a tento žánr se ještě neohrál a je vidět, že sílí.

Barevná výzdoba našich měst zvěstuje, že post moderní společnost se posunula do další fáze své přeměny. Informační vodopád negativních zpráv zaplavil naše obrazovky a ze všech stran se na nás valí nepřízeň. A graffiti jako by hlásilo, už jsme Vás taky zaplavily a tato naše výzdoba je řečí našeho kmene a crew, značkujeme si teritoria, která za chvíli spolkne naše subkultura. Brzy ovládneme slabé a nefunkční čtvrti a části moderních měst, která už nepulzují tím Vaším zdravým životem, který evidentně zklamal.

Ted dostaneme šanci. Tam, kde neudržíte bezpečnost, tam se přesuneme my a budete vědět a vidět, že už tu jsme. Barevně se vymezíme a vyzdobíme si naše teritoria. Už v současnosti s blížícím se rokem 2024 můžete vidět, na našich vzorech amerických městech jako San Francisko a Filadelfie jak chceme žít. Nechceme policejní dohled, pořádek a disciplínu.

Toto se hodilo do padesátých let, nyní jsme v jednadvacátém století. Chceme úplný liberalismus, chceme osvobodit vše ve společenských svazcích. Chceme barevnou společnost, inkluzi, gender, digitalizaci, digitální peníze, nechceme pracovat a požadujeme nepodmíněný příjem. A věřte, že to dostaneme. Velká anglosaská města nám to dokazují, že naše chvíle je už tady. Nechceme se hnát životem jako Vy. Co jste z toho měli, jenom stress a bolení hlavy. Kam jste to přivedli ze svým nekonečným růstem. My chceme nerůst.

Nechceme drahé auta a velké baráky, na co. Nám stačí maringotka, srub, funkční dřevostavba. Stejně nejlepší je karavan, nebo stan. Víte, že stan je trendy. V Americe už žije pod stanem čtyřicet miliónů lidí a co! Jsou spolu a je ji fajn. Pokud to nepřeženete s alkoholem a fentanylem, tak se Vám vlastně splní sen. Nikdo vás nebuzeruje, máte spoustu přátel, které chtějí žít svobodně v komunitě, nemusíte chodit do žádného korporálu a klanět se, aby jste dostali plat. Graffiti je naše logo!