Vlastním zámečnictví, kde děláme klíče i na počkání a v poslední době jsem měl pocit, že je podlaha opravdu velmi špinavá. Tak jsme se s kolegou rozhodli, že podlahu necháme vyčistit, protože ani jeden z nás na uklízení moc nejsme. Samozřejmě jsme ji vytírali, ale tohle chtělo něco trochu účinnějšího. Chtělo si na to někoho najmout. Pátral jsem po internetových vyhledávačích a diskuzích po jiných firmách, které by mi zajistili kvalitní vyčištění podlahy a nejlépe během jednoho dne.

Jak ochránit podlahu v dílně před průmyslovou špínou, tak aby údržba šla snadno

Narazil jsem na firmu Voskování podlah, impregnace Praha a ihned je kontaktoval. Řekl jsem jim své požadavky a zeptal se, zda kdy je možný nejbližší termín. A byl jsem rád, že čekací lhůta nebyla měsíc, ale jen týden. Hned jak přijeli, na nic nečekali a pustili se do čištění. U nás byl hlavní problém v znečištění od černého zámečnického mouru. To víte černé řemeslo z toho je vždycky spoustu černé špíny. Ale když jsme viděli jak firma začala čistit rotačním strojem, bylo nám jasné, že budeme mít podlahu jako novou.

Podařilo se jim především něco co se nám nikdy nepodaří, rozpustili ty nánosy černé špíny a odmyli a vyčistili je rotačním strojem. Takže jsme spokojeně pozorovali, jak jim to jde. Když se jim to opravdu povedlo, dali jsme na jejich radu a nechali jsme si vyčištěné podlahy naimpregnovat. Naše lité, betonové podlahy byly vhodné pro hydrofobní impregnaci, která má obrovskou výhodu v tom, že nemění vzhled povrchu. Takže se dá vždycky přidat tam, kde už byla.

A pokud se stráví a přestane fungovat, tak se dá přidávat. Podmínka ovšem je, že podlaha musí být vždy perfektně čistá. Potom se dá mikromopem, postupně nanášet další vrstva. Výhoda impregnace je, že do svého povrchu nevpustí žádnou špínu, tvrdou nečistotu, tekutiny a mastnoty. Tedy vše zůstává na povrchu podlahy odkud se dá velmi dobře setřít a vyčistit. To je přesně jakoby určeno pro nás, ten agresivní černý mour zůstane na povrchu a tam ho lehce smeteme a na závěr směny pouze vytřeme.

Škoda, že jsme nebyli poučeni dříve, mohli jsme tak fungovat už déle. Nevím jak vy, ale pokud máme ve kšeftě čistou podlahu uklizené ponky, hned to na mě i na zákazníky působí harmonicky. Jak říkala moje teta, umyté nádobí, ustlaná postel a čistá podlaha dělá pořádek v domě. Takže takhle krásná a čistá podlaha je takové malé tajemství naši zámečnické dílny