V naší právnické firmě nebyla podlaha už v úplně nejlepším stavu, tak jsme se rozhodli, že si ji necháme od někoho vyčistit. Sice je v naší administrativní budově úklidový tým, ale jejich náplň práce úplně nestačila na to, abychom byli se stavem našich podlah úplně spokojení. A tak jsme si sedli k internetu a hledali někoho, kdo by měl pozitivní ohlas. Nikdo z našich známých totiž o nikom nevěděl. A na internetu jsme našli úklidovou firmu, která měla vynikající reference. Firma Úklid, čištění podlah Praha má s čištěním podlah dlouholeté zkušenosti.

Staré, strávené a poškrábané vosky, lze odmýt a nanést a aplikovat novou vrstvu

A byli jsme s nimi opravdu moc spokojení. Odvedli vynikající práci a podlaha vypadá opravdu o moc lépe. Proto jsme si od této firmy nechali dát i vosk, o kterém bych se chtěl více rozepsat. Povlak vosku vytvoří na podlaze silný a neproniknutelný film, který ochrání povrch před špínou a nechtěně rozlitými tekutinami, mastnotami. Povlak vosku se dává a aplikuje na podlahové plochy, které nemusí respektovat funkční propustnost otevřeného difuzního materiálu, jako je linoleum, pvc, vinylová podlaha a marmoleum.

Tady není potřeba používat systém hydrofobní impregnace, která musí dodržovat paro propustnost povrchu plochy. Proto je možné u vosku dávat a aplikovat na povrch i velmi lesklé varianty, které připomínají vodní sklo a které můžeme hodně vidět v nemocnicích a v halách kde je linoleum a vinyl. Povlak má celou řadu výhod, ale bohužel se musí jednou za čas strhnout a odmýt. Toto se u hydrofobní impregnace neřeší. Ta není vidět a pokud se stráví a už spolehlivě nefunguje, znovu se nanese a obnoví, to znamená, že se doplňuje. Zatím co povlak se většinou prošoupe zeslabí a poškrábe, je toto opotřebení je vidět a je potřeba opravu.

U povlaku je nutné starou a opotřebovanou vrstvu odstranit. Dělá se to tak, že strhávací a odmývací chemie rozpustí starou polymerovou vrstvu, která se odmyje a vysaje průmyslovým vysavačem. Následně se plochy neutralizují a pak se může znovu aplikovat a natřít nová vrstva povlaku. Takže na pár let máte krásnou novou vrstvu lesklé, pololesklé nové plochy. Povlak je sice finančně náročnější, ale splňuje lepší funkci pro údržbu a úklid a hlavně prodlužuje významně životnost podlahové plochy.

A když to všechno sečtete, tak to tak holt vychází, tak, že tímto krokem aplikaci voskového povlaku, ušetříte čas a námahu na úklid a ochráníte déle povrch podlahové plochy . Zase ta cena ale není tak vysoká, aby si ji nemohl dovolit každý, kdo to potřebuje. Z hlediska poměru cena výkon je to jedna z nejlepších firem, se kterou jsem se kdy setkal. Takže za sebe opravdu vřele doporučuji, pokud potřebujete vyčistit podlahu, tak se zde obraťte. My se už na nikoho jiného nikdy obracet nebudeme. Navíc nabízí celou řadu dalších úklidových služeb, které určitě v budoucnu využijeme.